duminică, 4 iulie 2010

Gauschla - Alpii Elvetieni

De cand am ajuns in Germania, avand ocazia sa privesc lacul Konstanz de multe ori cand e senin, exact partea cealalta, se pot vedea Alpii Elvetieni cum isi inalta crestele maret. De cand i-am vazut prima data i-am zis Andradei ca eu vreau sa merg acolo. Si, in consecinta, de fiecare data cand am intalnit pe cineva care parea interesat de munti am incercat sa propun ceva calatorii sperand ca cineva o sa accepte sa exploram locuri noi.
(Vederi peste lac...)

Da.....a avut cineva de sus grija de mine si pe ultima suta de metri s-a eliberat un loc pentru drumetia in Alpi, pe muntele Gauchla(2310 m) din Elvetia. :) Am aflat asta pe 2 Iulie, cu o zi inainte de plecare si am fost foarte surprinsa si bucuroasa in acelasi timp. Una din fetele care se inscrisese a renuntat si am putut-o inlocui.
Asa ca, am plecat pe 3 Iulie, la 6.30 din fata de la MediaMarkt (Konstanz - Germania) si in maxim 2 ore am fost la baza muntelui. In excursie am fost 9 omuleti din toate partile Europei (daca pot sa zic asa....), dntre care eu si Iulia(anul II la master in Economie) din Romania, doua persoane din Ucraina, una din Rusia si 3 fete din germania plus organizatorul care bineinteles era tot german caci excursia a fost organizata de Uni Konstanz.
(Poza din alpi ;)))

Totul a fost bine in gasirea drumului cu masina si in pornirea noastra spre varf pana cand a trebuit sa iesim de pe drumul principal si sa intram in padure. Din pacate in acea incercare ratata s-a pierdut in jur de o ora in care ne-am invartit oarecum in cerc. Dar dupa asta am reusit sa mergem pe calea cea buna.
(in ascensiune pe Gauschla)

Pentru inceput s-a mers bine as putea zice, dar din pacate, din motive ca nu toata lumea era obisnuita cu astfel de calatorii [si aici nu vreau sa fiu rea, ci doar obiectiva], s-a incetinit destul de repede ritmul si au aparut destul de multe pauze.
(pauza de masa)

Dar asta nu ar fi fost problema mare daca s-ar fi ajuns pe varf. Cu 300 m (in inaltime) inainte de a ajunge pe varf, deci cand eram pe la 2000 m, majoritatea (insemnand 5 din 9) a decis sa se intoarca pentru ca "nu se mai poate urca" [invocandu-se mai multe motive care mie personal nu mi se par fff relevante cand te pornesti spre un varf de peste 2000 m ...... da sa trecem peste asta].
(Valea Rinului vazuta de sub varf)

Din punctul de vedere al peisajului pana la acel punct nu am ce zice....spectaculos. Am putut vedea toata valea Rinului (cu foarte multe orasele asezate exact pe mal) si muntii care se inaltau spectaculos chiar dincolo de rau. Mi-a facut placere sa ii privesc din cand in cand pe parcursul urcarii pana la 2000 m, dar cand grupul s-a oprit, am avut curiozitatea sa mai urc putin.....ei....acolo privelistea era si mai frumoasa....eram exact sub varf si asta a fost destul de frustrant stiind ca pot sa urc, dar depinzand de masina care va pleca in cazul in care nu ma intorc in timp.
(O poza de sub varful pe care imi doresc sa il cuceresc intr-o zi :D)

Asa ca.....am facut repejor cateva poze, am admirat privelistea si petele de zapada care nu se topea nici daca afara era suficient de cald pentru a sta in tricou si am pornit incetisor inapoi spre grupul care se pregatea de plecare.

La intoarcere am avut si ceva peripetii cu masina in care eram ca a ramas fara acceleratie si s-a oprit [ironia sortii] exact in fata unui restaurant in care persoanele interesate de meciul dintre Germania si Argentina [care incepuse deja de vreo 40 min] l-au putut urmari cu "sufletul la gura" :D. Intre timp, pe parcursul pauzei, am reusit impreuna cu Iulia si organizatorul calatoriei sa aflam cauza defectiunii la masina si sa o fixam....ceea ce ne-a linistit pe toti stiind ca avem cu ce ajunge acasa:)

In Konstanz am ajuns pe la 8 seara cand am putut sa "admiram" inca o zi in care cred lumea a iesit pe strada extaziata de rezultatul meciului.
Cam asta e pe scurt ce am facut in Alpi si am uitat sa mentionez ca mi-am gasit persoane cu care sa mai explorez cateva locuri dragute de pe aici printre care de ce nu munti :)....Asa ca, daca reusim sa ne organizam (si sper ca vom reusi :D ) poate voi mai pasi prin alpi inainte sa pasesc din nou pe pamant romanesc pe 16 august. Si asta e un lucru pe care il astept stiind ca pe 21 ne urcam in trenul Iasi-Timisoara, avand destinatia finala Retezatul. :)


[mai multe poze de pe Gauschla sunt pe Picasa]