marți, 3 august 2010

Lauterbrunnen - Alpii Elvetieni

Da.....daca tot s-au terminat cursurile si mai trebuie sa stau putin prin Germania pana pe 14 august, zilele trecute am facut o mica plimbare de 2 zile in Alpii Elvetieni :D
Joi, pe la ora pranzului, a venit Iulia cu ideea de a ne alatura unui grup de romani care fac turul Europei si care in cateva ore urmau sa ajunga in Lauterbrunnen, Elvetia. Incantata de ideea de a vedea mai in detaliu tara la granita careia am stat timp de 4 luni si de a merge din nou in Alpi, am acceptat propunerea si in 45 minute ne urcam in masina si ne luam "zborul". Drumul a fost frumos. Timp de cateva ore [5 sau 6 ... ca am evitat autostrada] am admirat peisajele superbe ale Elvetiei si micile localitati parca de basm.
De la plecarea din Konstanz si pana in camping am prins de toate. Un soare incurajator la plecare, care ne facea sa ne bucuram ca o sa avem vreme buna, apoi a inceput sa picure cate putin, la un moment dat am trecut prin ceata [sau mai degraba nori] si cand ne-am apropiat de destinatie a inceput sa toarne cu galeata de nu vedeam bine pe unde mergem. Nu de putine ori am zis ca ne oprim si asteptam sa treaca ploaia, dar mai mergeam cativa metri si ieseam de sub aria norului vinovat de toate.Atmosfera din masina a fost super....am facut si Karaoke, am si facut glume pe seama multitudinii de lacuri din Elvetia [vorba Andradei....."tara celor 1000 de lacuri"], si am admirat si fotografiat tot ce se putea :D.

Pe la ora 9 seara am ajuns in Lauterbrunnen, campingul Jungfrau [daca mai tin bine minte numele] pe o ploita mocaneasca ce nu ne lasa sa stam prea mult afara sa admiram partea din peisaj care era inca vizibila in ciuda norilor si intunericului. In fine ... ne-am putut da seama ca suntem undeva intre doua varfuri [sau doua stanci] inzestrate cu o multitudine de cascade al caror numar ne-am chinuit in zadar sa il stabilim [desi din nou Andrada a zis ca a vazut undeva ca ar fi zona celor 72 de cascade cred :d ..... un nou motiv de a ne amuza ;)) ].
In acea seara am salutat echipa venita de prin alte parti ale lumii si dupa ceva vreme de povesti am tras pe dreapra.
A doua zi, eu si Andrada am fost in picioare inca de pe la 6 dimineata, asa ca am facut cateva ture de camping si ne-am uitat la stiri pana ce s-au trezit si ceilalti. Dupa ce toata lumea si-a luat micul dejun si s-a inseninat afara, am hotarat sa mergem in recunoastere prin zona. Asa ca, am luat rucsacii in spate si am pornit la drum. Pentru inceput am hotarat sa parcurgem un traseu care se anunta a fi de 2 ore, dar din cauza ca nu am gasit poteca, am mers ceva vreme inspre muntii care se vedeau superb impodobiti cu zapada. Bineinteles ca nu am ajuns la ei, ca erau destul de departe, desi nu parea asa, dar am putut admira peisajul si am facut cateva poze impreuna.
La un moment dat, am descoperit cateva cascade aflate in interiorul muntelui si in timp ce o parte din cei cu care eram au intrat sa vada despre ce este vorba, eu si altii 4 am pornit spre cascada care parea a fi cea mai mare de pe acolo. Am putut urca printr-un tunel undeva sub apele involburate de unde am admirat mai bine peisajul.
Aaa......si bineinteles ca nu m-am putut abtine si m-am catarat putin pe cateva stanci si am facut ceva poze ba pe tunel, ba cu privelistea de acolo. Dar din pacate nu am putut merge mai mult ca era acolo un indicator cu accesul interzis pe care nu il prea respectasem. Si nu de alta, dar nu voiam sa platim amenzile din Elvetia.

Pe seara am facut un mic gratar, iar apoi am admirat zapada de pe varfurile mai inalte cum era colorata in toate felurile de catre soarele la apus.
In cele din ruma, am facut o mica plimbare in statiune si apoi am fugit la somn ca a doua zi dimineata da pornim la drum spre Konstanz. Nu de alta, dar nu stiam pe unde ne duce GPS-ul de data asta.
In mare a fost o excursie dragute, desi mi-as fi dorit sa fi facut si un traseu ceva prin zona. Ca prea erau tentanti muntii aia.
Oricum....daca o sa mai am vreodata ocazia sa merg in Alpi, imi iau tot echipamentul cu mine sa pot merge linistita pe trasee.

5 comentarii:

  1. Ahhh ai pus postare ... ce tare! de cand asteptam :D
    Faina postarea, dar de pe acu iti zic ca nu o sa se compare cu postarea pt tura din Retezat >:)
    Dar asa ca sa ii starniti cheful Andradei de stat la cort si de facut gratar si umblat prin munti merge :P (plus ca e asa ca un fel de incalzire pentru ce urmeaza in Retezat - o sa ai si acolo de catarat :D deci ... :>:> ).

    RăspundețiȘtergere
  2. tre' sa imi fac rost de sac de dormit intai, ca altfel in cort se doarme ... interesanttt :)) Oricum a fost o experienta foarte frumoasa :D

    Cate ceva am invatat.. iar muntii :x ... si oamenii au fost de treaba :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da Andrada, nu pot sa zic ca nu au fost de treaba ... dar tot mai mult imi place cand merg cu trupa ce la FII :X ..... e altceva....mult mult mult mai fain ... nu se compara :D
    aaa....iar muntii....sa fi vazut cum era in Giumalau asta iarna...:X :X :X ..... bine....aici e vorba de alpi, dar totusi....avem si noi munti superbi :D

    RăspundețiȘtergere
  4. nu am comparat ;)) ca normal ca si eu as vrea cu cei de la FII din muuuultteee motive ... iar muntii nostri au un farmec aparte .. asta zic si eu din ce am vazut :D .. la mine e inca pb cu "experienta" .. dar stii cum e .. never say never ;))

    RăspundețiȘtergere
  5. eu nu am zis ca is mai faini Carpatii... sunt realista..... Alpii sunt mult mai inalti si din cate am vazut mai abrupti ... imi plac foarte mult ... si cu prima ocazie o sa ma intorc ... sper sa se iveasca cat mai repede :D
    DAR ... asta nu inseamna ca nu imi plac muntii din Romania ... am vazut acolo niste peisaje superbe(de vis) [aveam impresia ca nu sunt pe Pamant :X] si abia astept sa merg din nou [in 2 saptamani RETEZATUL ... YEEEYYY]... ce sa mai zic ...
    ORIUNDE E MUNTE E SUPERB ;;)

    RăspundețiȘtergere