sâmbătă, 15 august 2009

Hoinari prin Ceahlau


Vorba lui Silviu: "11 plecat-au colegi fiind, prieteni buni s-au intors..."

La sfarsitul anului universitar, impreuna cu grupa de la FAI, am hotarat sa facem o excursie undeva la munte. Zis si facut. S-a ales Ceahlaul.
Pe data de 6 august (joi) am pornit la drum si in dupa amiaza acelei zile am ajuns in Durau. De acolo am mai urcat inca o ora pana la cabana Fantanele unde urma sa ne lasam bagajele si sa stam peste noapte, insa dupa ceva vreme de uract a inceput sa ploua.....asa ca am ajuns putin cam uzi sus si mai obositi, asa ca in acea seara doar am desfacut bagajele si am cantat acompaniati de doua chitari.
Trebuia ca in a doua zi sa urcam pe Toaca si in a treia mergem la cascada Duruitoarea, insa a avut loc o schimbare de plan deoarece a doua zi nu s-a aratat prea prielnica de dimineata. S-a facut rocada.

Cascada Duruitoarea

Vineri am mers la Duruitoarea (ne-am pornit pe la ora 12 - nu de alta, dar pana atunci a plouat ) unde am avut si o sedinta foto, iar sambata am cucerit varful. A fost o calatorie superba. Tot drumul am glumit si nici nu ne-am dat seama cum a trecut timpul.
Dintr-o data ne-am trezit la Caciula Dorobantiului, am trecut pe langa Stanca Panaghiei si ne-am indreptat spre varf.

Caciula Dorobantiului

Trecand pe langa statia meteorologica de sub varf, am mers mai intai la cabana Dochia unde am luat si o gustare si apoi am pornit catre Schitul din apropiere, urmand ca la intoarcere sa mergem pe Toaca, la 1905 metri.
Cand am ajuns pe platoul de la schit am avut cu totii o reactie neasteptata. Era atata liniste acolo.....chiar daca zona era intesata de turisti.....
De la departare de auzeau cantecele de multumire de la Schit care te patrundeau si iti dadeau fiori. Urmatoarea replica a fost "Vara viitoare vin sa stau aici cateva zile".


Schitul

Am trecut si pe la schit, unde ne-am simtit mai aproape de cer, iar apoi am pornit repejor catre varf unde a urmat o noua sedinta foto si un ragaz de jumatate de ora pentru a admira imprejurimile.



Pentru intoarcere aveam doua variante: 1) coboram pe unde am urcat si 2) coboram pe la cascada (treseu pe care l-am si ales) .Varful Toaca(1907 m)

Am ajuns in seara la cabana iar apoi a urmat o alta sesiune de cantece, jocuri si discutii care au tinut pana in dimineata (mai exact pe la ora 5 :D ) incercand sa prelungim cat mai mult excursia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu